Семінари для майбутніх працівників поліції

 

У листопаді поточного року фахівцями Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України вже вдруге проведено науково-практичний семінар для курсантів Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ. Метою таких семінарів є ознайомлення майбутніх працівників поліції з завданнями, які поставлені державою перед Експертною службою, з практичною діяльністю центру на шляху вирішення цих завдань, її значимістю для суспільства, а також розширення знань і підвищення професійного рівня молодих спеціалістів у цілому.


За традицією розпочинав зустрічі директор Центру Павло Сакал. Він з гордістю та знанням своєї справи розповідав юним гостям про успішну, але таку непросту працю колективу, про види експертиз, які проводяться в установі, специфіку роботи НДЕКЦ. Особливу увагу Павло Миколайович акцентував на злагодженій багаторічній роботі колективу та величезному професійному досвіді, набутому працівниками за кожним конкретним напрямом експертної діяльності.

Курсантам було проведено екскурсію будівлею Херсонського НДЕКЦ під час якої вони мали змогу відвідати кожен сектор та поспілкуватися безпосередньо з експертами, поспостерігати за їхньою роботою. Кожен зі спеціалістів певного напрямку познайомив молодь зі специфікою своєї експертної практики, показав спеціальне устаткування і сучасно оснащені лабораторії, де проводяться різноманітні види досліджень згідно з міжнародними стандартами.

Цікаво і пізнавально під час семінарів пройшли заняття, де експерти демонстрували майбутнім поліцейським, як слід застосовувати теоретичні знання, набуті під час навчання, на практиці. Учасники семінару спостерігали за проведенням огляду місця події, виявленням та фіксацією слідів злочину, вилученням різних предметів, тобто ­ за зразковим виконанням того, з чим у самостійному професійному житті доведеться стикатися мало не щодня.

По завершенню семінарів курсанти подякували керівництву і всьому  колективу за доброзичливість та відкритість, висловили своє захоплення високою професійністю, ерудованістю експертів, відмітили комфортні умови праці та висловили переконання, що за кілька років обов’язково поповнять експертний колектив Херсонського НДЕКЦ і примножуватимуть його досягнення.

Поділитись