Практичний майстер-клас фахівців Херсонського НДЕКЦ для майбутніх поліцейських

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» – ця народна мудрість як ніколи актуальна для всіх тих, хто опановує професію поліцейського, яка вимагає не лише бездоганного знання теорії, а й відточеного виконання практичних дій у будь-якій ситуації. Саме з цією метою у рамках двостороннього меморандуму про співпрацю фахівці Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України у формі практичного майстер-класу ознайомили курсантів першого курсу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ зі специфікою роботи експертів під час огляду місця подій.

Для більшої ефективності та інтерактивної взаємодії курсанти були поділенні на декілька груп, що дало можливість кожному бажаючому поспілкуватися з експертом, поставити запитання, здійснити власноруч ту чи іншу дію. Майбутні слідчі та оперативники змогли побачити, як правильно починати огляд місця події у цілому, проводити огляд окремого об’єкта, здійснювати вилучення та фіксацію слідів біологічного чи одорологічного походження тощо. Окремо було продемонстровано, які матеріали використовуються для відбору слідів пальців рук та як їх правильно вилучити.

На другому етапі майбутні поліцейські вчилися проведенню огляду місця скоєння дорожньо-транспортної пригоди, що має свою специфіку. Познайомилися курсанти також і з правилами безпечного вилучення різних видів зброї, боєприпасів та особливостями проведення їх експертного дослідження.


Максимальна наближеність до реальних ситуацій, практичні поради експертів з великим досвідом роботи та живе спілкування сприяли підвищенню рівня підготовки молодих фахівців-поліцейських, познайомили їх із тонкощами роботи експертів-криміналістів безпосередньо на місці події.

Поділитись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

CAPTCHA ImageChange Image